Danes imamo vsi radi lep filmski nasmeh, ampak vseeno nismo vsi tega deležni. To pa so krivi naši zobje, ker ne hodimo redno k zobozdravniku na pregled. Zobozdravstvo je pomembno za naš lep nasmeh, saj poskrbijo, da so naši zobje vedno zdravi ter lepi. Nekaj si lahko preberete tudi na tej povezavi https://www.doktor1a.com/zobozdravstvo/, kjer dobite ogromno koristnih informacij o naši ustni votlini in nasploh o zobovju. Strah je največ krat kriv, da mi redno ne obiskujemo zobozdravnika.

zobozdravstvo nasmeh

Zobozdravstvo je storitev, ki nam ponuja ogromno dejavnikov povezanih z našo ustno votlino. Pregledajo nam poleg zob tudi dlesni ter celotno ustno votlino, da ugotovijo kakšne nepravilnosti. Celotno zobozdravstvo je ena veja medicine, ampak se ukvarja, kot sem že omenila nekaj krat z našim zobovjem. Vso delo poteka v zobozdravniških ambulantah, poleg zobozdravnika, pa je tukaj še zaposlenih včasih kar nekaj drugih delavcev, kot so asistent, zobni tehnik ter higieniki. Naše zobozdravstvo je zelo napredovalo do sedaj, saj se izobražujejo na toliko časa.

Ukvarjajo se s popravilom naših pokvarjenih zobov, nadomestijo naše izgubljene zobe ter druge ne pravilnosti, ki se nam lahko zgodijo. Če imate mogoče veselje do takšnega dela, se vedno lahko vpišete na fakulteto in postanete zobozdravnik. Z zobozdravstvom se lahko ukvarjajo vsi, kateri imajo res veselje do tega, ter jim nekaj ni tujega. Vsi kateri se bojite zobozdravnika, nimate poguma iti do njega delamo napako. Saj naši zobje propadajo se vedno bolj kvarijo in na zadnje ostanemo brez njega. Takrat imamo še večji problem stopit do njega, poleg tega pa še večje stroške. Vedet morate, da se v naši ustni votlini nabira največ bacilov ter bakterij, zato je tukaj higiena najbolj pomembna. V zobozdravstvenih ambulantah nas ne bodo učili umivat zobov, zato morate poskrbeti sami. Oni nas samo rešijo težav, ki se nam dogajajo v ustni votlini.