Težave z zobmi sodijo v nabor težav, ki ne vplivajo samo na zdravstveno stanje posameznika, pač pa močno vplivajo tudi na njegovo psihično stanje. Lep nasmeh je nekaj, kar opazimo vsi, zanj pa lahko poskrbite sami – obiščite Doktor1a.com, saj vam lahko nameščeni implantati spremenijo svet. Brez pretiravanja.

Težave z zobmi

Skoraj polovica odraslih se sooča s težavami slabega zadaha ter drugimi težavami, ki so povezane z ustno votlino. Poleg slabega zadaha, ki je najpogostejša težava, se ljudje soočajo tudi z drugimi. Sem sodijo zobne obloge s katerimi se pri svojih pacientih najpogosteje srečujejo zobozdravniki. Praktično vsi, enkrat v življenju, spoznamo to nadlogo. Gre za stanje, ko bakterije na površini zob oblikujejo film in iz sladkorja, ki ga s hrano vnesemo v telo, proizvajajo kisline. Te kisline v prvi fazi poškodujejo sklenino, kasneje pa preidejo na zobnino. To lahko vodi v nastanek luknjic in razpok na zobeh, pojavi se lahko zobobol ter preobčutljivost zob na hrano in pijačo, če je ta vroča, hladna ali presladka. Drugi znaki stanja vključujejo slab zadah, črne ali rjave pike na zobeh ter neprijeten okus v ustih.

 

implantati

 

Zelo pogosta pa so tudi obolenja dlesni, ki jih prav tako povzročajo bakterije. Med znake sodijo rdeče, otečene dlesni, ki zlahka zakrvavijo. Stanje povzroča neustrezna in neredna ustna higiena, drugi dejavniki tveganja pa so še kajenje, nosečnost in sladkorna bolezen. Stanje se pogosto pojavi brez prisotne bolečine, zato so redni obiski pri zobozdravnikih izredno priporočljivi. Bolezni dlesni lahko vodijo v ožanje ali širjenje dlesni, izgubo zob, spremembe ugriza, neprijeten okus v ustih ter stalno prisoten slab zadah.

Kdaj so potrebni implantati?

Zobni implantati oziroma vsadki so rešitev za vse, ki se zaradi različnih bolezenskih stanj ali pa poškodb soočajo z izgubo enega ali več zob. Primerni kandidati so tisti, ki imajo ob tem urejeno ustrezno ustno higieno, ki jo potrdi specialist ustne higiene. V kolikor se prepoznate, preverite pri strokovnjakih, ali je implantat rešitev tudi za vas.