Zanimivo je, da je kuhanje opravilo, ki ga nekateri ljudje obožujejo, drugi pa ne tako zelo. Je opravilo, ki vam vzame kar nekaj časa, še posebej, če radi eksperimentirate in preizkušate nove jedi. V takšnem primeru je izredno pametno, da imate dobro kuhalno ploščo, s katero bo kuhanje bolj preprosto in enostavno. To pa lahko dosežete z Miele kuhalnimi ploščami.

Indukcijska kuhalna plošča Miele* nima vnaprej določenih kuhalnih polj, ampak jo lahko uporabljate po celi površini, s čimer je uporaba kar se da fleksibilna. Svojo posodo za kuhanje tako namestite kar najbolje vsaki situaciji in vedno točno tako, kot želite. Poleg tega ima fleksibilno upravljanje, kar pomeni, da se upravljalni elementi z inteligentnim prepoznavanjem posode pojavijo vedno na pravem mestu – ne glede na to, kje je nameščena posoda. Oznake na steklokeramiki se zdaj nahajajo na notranji strani. Tako je zagotovljeno, da pri premikanju posode ni neprijetnih zvokov. Oznake od spodaj pa ne poskrbijo le za eleganten dizajn, temveč tudi ekstremno gladko površino – ki jo lahko tudi posebej enostavno očistite.

kuhalna plošča

Kuhalna plošča – samostojna ali s pečico

Kuhalne plošče brez lastnega upravljanja so vedno kombinirane s podpultno pečico. Upravljalni elementi za kuhalno ploščo so v zgornjem območju pečice. Kuhalne plošče, ki jih lahko kombiniramo s podpultno pečico, so električne in indukcijske kuhalne plošče. Večino teh kuhalnih plošč lahko namestite neodvisno od pečice, prostor pod njo pa lahko uporabite za predale ali omarico. To vam daje fleksibilnost pri načrtovanju sanjske kuhinje.

Indukcijska kuhalna plošča je še posebej primerna za individualne kulinarične preference. Pri kuhanju z indukcijo namreč toplota nastaja neposredno v dnu posode. Kuhalna plošča poleg tega avtomatsko zazna velikost posode. Izgub energije zato praktično ni. Kuhanje je tudi posebej varno, saj območje poleg kuhalnega polja ostane razmeroma hladno. Indukcija omogoča marsikaj: z dodatnimi značilnostmi opreme Miele ponuja posebno udobje. Npr. TempControl plošče praženje naredijo tako preprosto, kot še nikoli, saj se v ponvi ves čas ohranja stalna temperatura.
Bi radi imeli dobro kuhalno ploščo, a imate malo prostora? Na voljo so kar tri velikosti: klasična, kjer so aparati širine 60 cm s 4 kuhalnimi polji, takšna za več udobja, kjer so aparati širine 75 cm s 4 do 6 kuhalnimi polji in maksimalno velika, kjer so aparati širine 90 cm s 4 do 5 kuhalnimi polji. Lahko pa izberete tudi takšno, ki je širine samo 37,8 in ima dve kuhalni polji. Lahko jo poljubno kombinirate v večje sestave z ostalimi elementi SmartLine.

Če si želite, da bo kuhalna plošča dobro videti in bo predstavljala center kuhinje, je ta zagotovo primerna za vas. Ima čiste linije, saj jo lahko brez okvirjev vgradite v ravnini delovnega pulta ali z naleganjem na pult. Pri večini teh kuhalnih plošč je možno oboje. Lahko si izberete tudi takšno, ki ima okvir iz plemenitega jekla in je na vseh straneh zaščitena s kakovostnim okvirjem. Lahko pa izberete tudi steklokeramično ploščo s faseto po celotnem obsegu, ki ponudi žlahten dizajn in velikopotezen videz stekla.

Za vse ljubitelje hrane in kuhanja, Miele kuhalna plošča je zagotovo primerna za vas.

*Značilnosti opreme so odvisne od modela.

Za več podrobnosti obiščite https://www.miele.si/gospodinjski/kuhalne-plosce-1492.htm.