Ko nas mantra zdravje ali kaj boli nismo kaj dobre volje. Saj bolečine niso prijetne, včasih tudi nevzdržne in moramo nujno k zdravniku. Ni prijetno tudi, ko nas boli trebuh, včasih ne vemo kaj nam je slabo se počutimo, nimamo nikakršne volje. Če bolečine trajajo dalj časa, se kar do svojega zdravnika odpravite in on bo dalje ocenil vaše stanje in če bo treba vas bo napotil dalje. Največkrat paciente napotijo tudi na ultrazvok trebuha, kjer se natančno vidi kaj nas teži.

ultrazvok trebuha

Marsikdo je že slišal za ultrazvok, če ne vsaj mamice, ko smo bili noseče. Tudi me smo takrat hodile na ultrazvok, da smo videle naše sončke rast in kako se razvijajo.

Danes pa bomo malo več povedali o ultrazvoku trebuha, kdaj je dobro da gremo ,kaj lahko vse ugotovijo, kako vse skupaj poteka. Kot prvo ultrazvok ni nič boleč poseg, kdor še ne ve kaj ga čaka. Te preiskave tudi niso škodljive, tukaj ni nobenega sevanja ali česa drugega, ki nas bi bilo strah. Na trebuh vam namažejo en gel, da potem lažje se gibajo s sondo po vašem trebuhu. Zdravnik, ki to dela nato vse skupaj spremlja na računalniku, seveda vi lahko vse skupaj to spremljate, saj ste budni in ležite na hrbtu. Največkrat morate biti za ultrazvok trebuha na tešče, vse pa vam bo povedal že vaš zdravnik, tako tudi vam on da napotnico.

Ko zdravnik dela ultrazvok trebuha lahko vidi oziroma pregleda marsikaj v vašem trebuha. Saj, ko prideta na ultrazvok bo tudi pisalo zakaj ste prišli, kje imate težave. Pregleda vam lahko maternico, jetra, sečni mehur, ledvice, jajčnike, prostato pri moških, žolčnik, bezgavke, trebušno slinavko.

Ko boste kje čutili bolečine, bo vaš zdravnik točno vedel kdaj vas mora napotiti na ultrazvok trebuha. Tam pa bodo tudi ugotovili, vzrok bolečin in če vas se loteva kakšna bolezen. Upam, da ne boste rabili it na ultrazvok, da nimate nobenih težav in da ste zdravi.