Za delo in delovne prostore ter splošno dobro počutje zaposlenih je pametno izbrati estetsko lepo, uporabno in kvalitetno pisarniško pohištvo.  Pod pisarniško pohištvo štejemo konferenčne mize, pisalne mize, predalnike, regale, odprte in zaprte pisarniške omare, oblazinjeno pisarniško pohištvo, akustične elemente, kot so pregrade, predelne stene, stenski, stropni in viseči paneli z osvetljavo … In še kaj – torej vse, kar lahko vidimo v poslovnih prostorih.

Zakaj je sploh potrebno imeti dobro pisarniško pohištvo? Berite naprej.

Pisarniško pohištvo

Pomembno je zato, da se zaposleni boljše počutijo v prostoru in zato lažje opravljajo svoje naloge. V primeru, da je to pohištvo slabe kvalitete ali staro, takoj zmanjšamo produktivnost zaposlenih. Lahko postanejo utrujeni, ali jih kaj začne boleti, lahko se počutijo slabo in kasneje tudi zapustijo službo.

Včasih so klasične pisarne vsebovale eno ali dve delovni mesti, vsako z pisalno mizo s predalnikom, omaro in stol. Danes pa so pisarne svetle in odprte s številni delovnimi mesti in zato dajejo vtis domačnosti z zelenjem in kotički za sprostitev. Zato pisarniško pohištvo niso le posamezni kosi pohištva, vendar celovite rešitve, ki omogočajo dobro počutje vaših zaposlenih. Posledica dobrega počutja zaposlenih pa je uspešno podjetje.

Pozitivna psihologija in pisarniško pohištvo

Veda do nedavno slabo raziskanega področja se je kar dobro uveljavila. Imenuje se pozitivna psihologija. Je bistvenega pomena za sodobnega človeka. Poleg izboljšanih življenjskih razmer ljudi razvoj tehnologije prinaša tudi povečan stres. V zadnjih tridesetih letih naj bi se ta le še povečeval in danes  predstavlja največjega sovražnika našemu zdravju. Včasih so ljudje lovili, nato pa se vrnili domov in sprostili. Danes pa se dnevno soočamo s stresom zaradi različnih situacij, kot so pretečeni roki ali elektronska sporočila. Spoznanja le te vede, nam omogočajo uporabo sodobne tehnologije, ki zmanjšuje stres in omogoča, da so zaposleni bolj zdravi, produktivni, kreativni, informativni in imajo pozitivne medsebojne odnose. Za to poskrbi tudi pisarniška oprema in pisarniško pohištvo.