Veliki večini se v ustih pojavijo oziroma v ustih zrastejo tudi modrostni zobje. Nekaterim ti zobje povzročajo nenehna vnetja in takrat moramo modrostne zobe odstraniti. Vso to odstranitev pa omogoča oralna kirurgija. Modrostne zobe moramo tudi odstraniti, če le ti rastejo v drug zob. Če hočete v redu oralno kirurgijo pa vam priporočam luxdental.si/oralna-kirurgija/. Tukaj se bodo potrudili, da oralno kirurgijo izvedejo najboljše in brez bolečin. Obiščite Luxdental zobozdravstveni center.

oralna kirurgija

Oralna kirurgija oziroma odstranitev modrostnih zob poteka pod lokalno anestezijo. Pri tem ne smejo to delati na silo, ampak se morajo potruditi, da zraven ne poškodujejo sosednjih kosti in tudi mehkih tkiv. Po oralni kirurgiji moramo hladiti z hladnimi obkladki, da čim bolj zmanjšamo oteklino po operaciji. Vas pa med samim posegom ne bo nič bolelo oziroma boste mogoče čutili samo malo bolečine. Nekoč je oralna kirurgija bolela, ampak saj vemo da zdravstvo napreduje in tako tudi lahko vidimo napredek v zobozdravstvu in tudi oralni kirurgiji.

Pri oralni kirurgiji pa se ne gre samo za odstranitev modrostnih zob. Pri tem se ukvarjajo tudi s odstranitvijo zobnih korenin, odstranitev cist v dlesnih in tudi s vstavitvijo zobnih implantatov. Kot vidite oralna kirurgija obsega veliko posegov v ustni votlini. Če imate katero od naštetih težav, najprej obiščite svojega osebnega zobozdravnika, ki vam bo povedal kako in kaj naprej. Se pa boste veliko tem težavam izognili, če boste skrbeli za redno ustno higieno in tudi, če boste redno obiskovali osebnega zobozdravnika. Na primer, tako se boste izognili temu, da boste rabili zobni implantat ali pa odstranitvi cist. Je pa res, da če se vam vnetje pojavlja zaradi modrostnih zob, pa se oralni kirurgiji in odstranitvi modrostnega zoba zagotovo ne boste izognili. Ampak kot sem že rekla, to nič ne boli, po koncu pa lahko zmanjšate tudi oteklino, tako da vse hladite s obkladki.