Ko smo na cesti, to predvsem mislim, ko se vozimo z avtom moramo zelo biti osredotočeni na promet okoli sebe. Saj na tak način smo bolj varni in vidimo kaj se okoli nas dogaja. Ampak, da res vidimo okoli sebe, nam so v pomoč ogledala na našem avtu. Ogledala za avto so zelo pomembna, saj drugače ne bi videli kaj se dogaja za nami. Ko delamo izpit za avto so ogledala kar velik problem. Težko se osredotočimo na vsa tri ogledala, ki so v avtu. Ogledala nam omogočajo boljšo vidljivost in prav tako samo varnost.

Čeprav smo mogoče jezni na samega inštruktorja v avto šoli, da nas vedno opozarja na ogledala v avtu, nam s tem nič slabega ne misli. Vse kar je povezano v našem avtu je za samo varnost. Težko bi spremljali promet okoli sebe, če ne bi imeli ogledala za avto. Ogledala niso nič novega, so vedno na avtih bila. Danes so edino ogledala za avto boljša, imamo bolj pregled nad samim prometom in vsem kar se dogaja okoli nas. Zunaj imamo na vsaki strani ogledalo in eno imamo znotraj našega avta. Zelo nam tudi pomagajo, ko moramo vzvratno parkirat, saj moramo gledat v ogledala, čeprav nekaterim je še vedno to velika težava.

ogledala za avto

Kako nam prav pridejo ogledala za avto lahko ugotovimo pozimi, ko je ogledalo ledeno in nič ne vidimo. Takrat ugotovimo, da je zelo pomembno. Zato pozimi vedno očistite ogledala, da bo promet potekal brez zapletov. Vedno, ko se sedete v avto poglejte, če so ogledala dobro nastavljena. Posebej, če je pred vami kdo drugi vozil avto. Malo krat se zgodi, da imata dva voznika lahko isto nastavljena ogledala. Kje si morate nastavit ogledala, je sedaj težko povedat, ker ima vsak avto drugače. Ampak, če je avto vaš bi morali to že vedet.