Ali imate težave z meteorno vodo ter ne veste, kaj bi naredili z njo ter kako bi jo odpravili. Rešitev za vas lahko najdete na tej povezavi https://2pr.si/sl/kanalete_in_resetke/ kjer lahko najdete kanalete, ki  so enostavne za namestitev ter zelo trpežne in odporne proti zunanjim dejavnikom. Lahko jih namestite okoli hiše kjer imate klančino saj vam bodo tam le te najbolj pomagale ter vas rešile površinskih voda katere bi drugače lahko prišle v vaše hiše in stanovanja ter povzročile veliko škode, katera pa nikjer ni zaželena.

Kanalete katere lahko najdete na zgornji povezavi so narejene iz dveh različnih materialov. Iz betona ter visoko kvalitetnega polietena PE – HD.

Preden pa se boste odločili za nakup morate vedeti, da so vse te kanalete testirane z raznimi standardi, kateri zagotavljajo kvaliteto pri sami izdelavi prav tako pa zagotavljajo kvaliteto v materialu ter nadzorujejo nosilnost rešetk ter kanalet.

kanalete

Kanalete Iz PE – HD

Narejene iz tega materiala so zelo odporne na veliko različnih zunanjih dejavnikov. Nekateri izmed njih so zelo agresivni ter bi zelo škodovali oz. celo uničili le te. Tudi rešetke lahko dobimo iz več različnih materialov katere imajo vse malo drugačne lastnosti. Lahko izbiramo med litoželeznimi, vroče cinkanimi iz nerjavečega jekla ter celo iz istega materiala, ko so kanalete same. To pa pomeni da so tudi rešetke odporne na veliko dejavnikov. Lahko jih dobimo v veliko različnih dimenzijah, širinah in višinah.  Primerne so tudi za uporabo na različnih deloviščih ter prostoru, kjer se vozijo težki stroji saj jih lahko dobimo v več različnih obremenilnih razredih. Zdržijo lahko obremenitve od 1,5 t do impresivnih 90t, katera pa je dovolj še za tako velike stroje. Vse analize lastnosti Polietena pa se izvajajo v priznanih ter certificiranih zunanjih laboratorijih saj lahko tako zagotavljajo izjemno kakovost ter  odpravijo vsako možno odstopanje od standarda.

 

Kanalete iz Betona

Prav tako kot iz PE – HD so zelo odporne. Imajo prednost da jih lahko dobimo z 0,5% padcem kateri pomaga odpraviti vodo na mesto kjer bi to hoteli. Imajo veliko lastnosti katere so podobne, kot iz materiala PE-HD vendar niso popolnoma enake zato mora vsak posameznik dobro premisliti kaj hoče ter to tudi kupiti.