Ir paneli so eden najbolj koristnih in varčnih ogrevanj ter tudi prilagodljivih. Če želite zdravo ogrevanje, kot ogreva sonce, potem je za vas IR ogrevanje z ir paneli, ki jih lahko namestite kamorkoli, kjer jih lahko priklopite na elektriko. Celo v kopalnico v obliki ogledala, ki se ne bo nikoli rosilo pa še grelo bo in ne bop v napoto. Same dobre novice. Gotovo ste kdaj srečali tovrstno ogrevanje zunaj pred bifeji, ko vas je od zgoraj grelo prijetno, kot to počne sončna energija. To imate lahko doma.

ir paneli

Kakovostni ir paneli se lahko kamorkoli namestijo, v vse prostore in najbolj os zaželeni prav tam, kjer se nič drugega ne da nameriti sploh ne centralnega ogrevanja, kot so stare kamnite hiše na primer. Za take hiše so ti paneli res poceni ogrevanje, bistveno bolj poceni kot ogrevanje na olje, naftne derivate, kosajo pase tudi z ogrevanjem na trda goriva, ker je investicija v ir panele res majhna v primerjavi z drugimi sistemi.

Kakovostni ir paneli so iskani tudi, ker gre za zelo zdrav način ogrevanja s sevalno energijo, ki nežno ogreje prostor in ljudi. Tak način ogrevanja ne povzroča prahu in drugih nevarnih delcev, ki zdravju niso primerni in prijazni. Zagotovo ste kdaj preizkusili v kakšni kopalnici, kjer ste srečali tovrstno ogrevanje prijetno toploto, ki seva od zgoraj kot sonce in v nekaj minutah segrela ves prostor v kopalnici ali zunaj na terasi ali na ulici.

Ir paneli dajejo občutek naravne toplote, zato se uporabljajo ne samo v hišah ampak tudi v tovarnah in halah, kjer ljudje potrebujejo dobro in močno ogrevanje, da se ne prehladijo, ker so te hale velike, hladne in odprte, ker iz njih ves čas vozijo viličarji ali tovornjaki. Zadovoljni uporabniki pričajo o tem, da jih ne pestijo več revme in bolečine v kosteh, od kar so si omislili to zdravo ogrevanje.