Še malo pa se bodo začeli različni prehladi, kot sta gripa in angina. Ne bomo sedaj govorili o koroni, ker so včasih isti simptomi. Govorili bomo o našem grlu, ki se zgodi, da nas več krat boli. Največkrat se bolečine v grlu pojavijo od jeseni pa tam do spomladi. Lahko pa tudi čez celo leto. Boleče grlo ni prijetna bolečina, saj takrat težko kaj požiramo, ko imamo res veliko vnetje. Lahko si pomagamo z različnimi pripravki, ampak nam vedno ne pomagajo. Takrat moramo pazit kaj pijemo in jemo, saj tudi ne moremo vsega zaužiti.

Smrekovit je eno zdravilo, ki ga lahko kupimo v lekarni brez recepta, da ublažimo boleče grlo. Sama vem, da ta izkušnja ni prijetna, ker sem imela zelo močne bolečine. Nisem mogla požirat ne vode, še manj čaja, prav tako sem komaj kaj pojedla. Vse kar sem hotela dol po požiralniku spraviti, me je v grlu zabolelo. Boleče grlo je grozna bolečina lahko rečem, včasih mine hitro, včasih pa se vleče. Ko se začnejo pojavljat rahle bolečine, vemo da nekaj ni prav v našem telesu. Pravijo, da nam takrat pade imunski sistem, da se nam to zgodi. Ni pa vedno nujno, zato je težko povedat zakaj se nam bolečine dogajajo.

boleče grlo

Zdravnik bo takrat sigurno rekel, da imamo angino, če imamo boleče grlo. Ne rabite hitet k zdravniku, ko se bodo pojavile bolečine, prav tako ne z otrokom. Če nimate poleg drugih težav, vam tudi zdravnik ne more pomagat. Takrat se izogibajte slanih, kislih ali hudih jedi. Prav tako kakšnih trdih, raje bolj mehko hrano, ker jo boste lažje požirali. Prav tako ne vročega čaja ali mrzle vode. Saj boste sami ugotovili, kaj vam najbolj ugaja. Meni je babica rekla, da naj takrat pijem mrzlo pijačo, ampak tega nisem nikoli naredila. Mogoče pomaga, saj bi mrzlo hladilo grlo.