Med priljubljenimi sobnimi rastlinami je tudi bambus, ki je primeren za vse vrste notranje opreme in okuse, še posebej pa so nad njim navdušeni poznavalci starodavnega kitajskega feng šuja, ki pravijo, da bambus prinaša srečo, mir in oblije. Eta pa pridite v našo trgovino po svoj bambus

Ta rastlina naj bi v domove prinašala dobro energijo, je simbol rasti in vitalnosti. Če verjamete v feng šuj, boste imeli doma dve stebelci bambusa za ljubezen, tri za veselje, pet za dobro zdravje, osem za obilje in devet za srečo. Če veste, kaj od tega v tem trenutku najbolj potrebujete, se ne bo težko odločiti, koliko stebelc boste postavili v svoj dom, seveda pa je bambus v osnovi zelo zanimiva in prikupna okrasna rastlinica, ki je ravno prav eksotična, da privablja poglede. Je tudi odlična ideja za darilo, saj je dlje časa obstojen kot pa kakšen šopek vrtnic. Če ga boste pravilno negovali, vas bo v vazi z vodo čakal tudi več let, tako da je to res odlična ideja za darilo ljubljeni osebi. Za nego bambus ne potrebuje veliko, pravijo, da zgolj vodo in ljubezen. Vseeno pa ljubi svetlobo, a ne neposredno sonce. Vodo mu lahko zamenjate enkrat na mesec, ki pa naj ne bo trda, ampak kar malce postana. Z vodo prekrijte korenine, rastlina pa mora biti tudi zaščitena pred prepihom in pred neposrednim virom vročega zraka, kot so kurilne naprave. Bambus lahko tudi presadite v zemljo, kjer vas bo še dolgo razveseljeval.

bambus

Postavite ga na mesto, kjer ga boste imeli pogosto na očeh, saj je res prikupna rastlinica, ki bo v prostor prinesla nekaj narave, svežine in eksotike. Pa, seveda, tudi sreče in obilja, zato ga lahko postavite tudi na pisalno mizo za delovne uspehe, ali pa tam, kjer želite občutiti mir, sproščenost ter dobro energijo. Dobite ga lahko tudi na zgornji povezavi, kjer vam ga bodo tudi lično zapakirali.